یکی از روش‌های جدید که برای نورپردازی ساختمان بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، فیبر نوری نام دارد. از زمانی که فیبر نوری به‌عنوان یک روش نورپردازی معرفی شد، تحولات چشمگیری را در این سیستم روشنایی شاهد هستیم. برای مثال آخرین تحولات، مربوط به فیبر نوری پلاستیکی است. در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در مورد فیبر نوری پلاستیکی به دست بیاورید.

فیبر نوری پلاستیکی یا POF

مهمترین مشخصه بارز فیبر نوری پلاستیکی این است که برای آن‌ها هسته مالتی مود از نوع Step Index در نظر گرفته شده است. قطر این هسته یک میلی‌متر یا بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میکرون در نظر گرفته می‌شود. بنابراین با توجه به اینکه قطر فیبر نوری پلاستیکی نسبت به سایر انواع فیبر نوری بزرگتر است، در نتیجه راحت‌تر می‌تواند نور را از منابع تغذیه عبور دهد و نیازی به ظرافت و دقت زیادی ندارد.

فیبر نوری پلاستیکی نسبت به فیبر نوری شیشه‌ای، واقعاً مقرون به صرفه‌تر تمام می‌شود. در واقع هزینه‌هایی که باید برای راه‌اندازی این نوع فیبر نوری بپردازیم، تقریبا ۲۰ درصد کمتر خواهد بود و همین مسئله فیبر نوری پلاستیکی را به‌عنوان یک سیستم نورپردازی کاملاً اقتصادی معرفی کرده است.

همچنین باید این نکته را ذکر کنیم که چون فیبر نوری پلاستیکی قابلیت انعطاف‌پذیری بیشتری دارد و احتمال شکستگی در آن دیده نمی‌شود، به همین دلیل آسیبی به این رشته‌ها در حین طراحی نورپردازی وارد نمی‌شود. سخت‌ترین انواع طراحی نورپردازی را می‌توان با فیبر نوری پلاستیکی اجرا کرد.

مزایای فیبر نوری پلاستیکی

دلیل اینکه استفاده از فیبر نوری پلاستیکی نسبت به انواع فیبر نوری شیشه‌ای بیشتر رواج پیدا کرده است، مزیت‌هایی است که این سیستم روشنایی دارد:

اقتصادی بودن هزینه‌ ها

با توجه به اینکه از پلاستیک در طراحی این نوع فیبر نوری استفاده می‌شود، بنابراین نسبت به فیبر نوری شیشه‌ای واقعاً ارزان‌تر است. به همین دلیل فیبر نوری پلاستیکی یک سیستم روشنایی کاملاً مقرون به صرفه و اقتصادی شناخته می‌شود.

نصب آسان

همین وجود پلاستیک در فیبر نوری باعث می‌شود انعطاف‌پذیری رشته‌های نوری چندین برابر افزایش پیدا کند. بنابراین طراحی نورپردازی با فیبر نوری پلاستیکی، واقعاً راحت‌تر انجام می‌شود. اگرچه انعطاف‌پذیری فیبر نوری شیشه‌ای نیز بالا است ولی فیبر نوری پلاستیکی در رتبه بالاتری قرار گرفته و هر نوع طراحی پیچیده‌ای که بخواهیم، به راحتی می‌توانیم با استفاده از این فیبر نوری اجرا کنیم.

ایمنی و مقاومت بالای فیبر نوری پلاستیکی

طراحی فیبر نوری پلاستیکی به‌گونه‌ای انجام شده است که در برابر رطوبت، حرارت و فشار، مقاومت بسیار بالایی دارد. از طرف دیگر همانگونه که گفتیم، انعطاف‌پذیری فیبر نوری پلاستیکی نسبت فیبر نوری شیشه‌ای بسیار بالاتر است. بنابراین طول عمر مفید فیبر نوری پلاستیکی، چندین برابر بیشتر خواهد بود.

کاربرد فیبر نوری پلاستیکی

تفاوت فیبر نوری پلاستیکی با فیبر نوری شیشه ‌ای

هر دو سیستم روشنایی فیبر نوری پلاستیکی و فیبر نوری شیشه‌ای، به جای عبور جریان برق، نور و روشنایی را از خود عبور می‌دهند. بنابراین از نظر عملکرد، کاملاً یکسان هستند. اما ساختار این دو با یکدیگر متفاوت است:

  •       در طراحی فیبر نوری پلاستیکی، از پلی‌اتیلن، پلی‌استر و پلی‌پروپیلن استفاده می‌شود. این ترکیبات هم انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارند و در عین حال شفاف هستند. بنابراین به راحتی روشنایی را از خود عبور می‌دهند. اما در فیبر نوری شیشه‌ای، هسته مرکزی از شیشه طراحی می‌شود.
  •       فیبر نوری پلاستیکی، از نظر میزان مقاومت به شوک‌های حرارتی و رطوبتی، نسبت به فیبر نوری شیشه‌ای، در سطح بسیار بالاتری قرار دارد.
  •       از نظر هزینه‌ها، فیبر نوری پلاستیکی نسبت به فیبر نوری شیشه‌ای، واقعاً مقرون به صرفه است.
  •       لازم است بدانید که فیبر نوری شیشه‌ای نسبت به فیبر نوری پلاستیکی، با گذر زمان بهتر می‌تواند ساختار خود را حفظ کند. بنابراین در زمان‌های طولانی، دچار افت کیفیت نمی‌شود. در واقع طول عمر مفید فیبر نوری شیشه‌ای نسبت به فیبر نوری پلاستیکی بیشتر است.

کلام آخر

اگر شما نیز می‌خواهید سیستم روشنایی خانه یا محل کار خود را با فیبر نوری طراحی کنید، می‌توانید به فروشگاه تیدا لایت مراجعه نمایید. هر دو نوع فیبر نوری پلاستیکی و فیبر نوری شیشه‌ای توسط تیدالایت عرضه می‌شود. در این فروشگاه می‌توانید تجهیزات لازم برای طراحی و نصب انواع فیبر نوری نورپردازی را خریداری نمایید. حتی می‌توانید صفر تا صد طراحی و اجرای فیبر نوری را به گروه مهندسی تیدا لایت بسپارید. برای این منظور نمونه کارهای قبلی به شما نشان داده می‌شود تا هم در انتخاب، به درستی عمل کنید و هم با خیال راحت به این مجموعه اعتماد کنید.