متاسفانه در دنیای امروز، از یک سو مصرف انرژی توسط بشر افزایش یافته و از سوی دیگر، منابع انرژی که عمدتاً تجدید ناپذیر هستند، رو به پایان بوده و این مسئله زنگ خطر را برای نسل بعد به صدا در می‌آورد. برای مثال همه ما می‌دانیم که برای تولید برق، نیاز به سدهایی پر از آب است. در چند سال اخیر، میزان بارندگی به شدت کاهش یافته و همین مسئله، قطعی مکرر برق را به دنبال دارد. بنابراین برای نورپردازی باید به سراغ روش‌هایی برویم که هزینه مصرف انرژی را برای ما کاهش دهد. به همین دلیل ما به شما نورپردازی با فیبر نوری را پیشنهاد می‌کنیم. اما حتماً این سوال برای شما به وجود آمده است که کاهش هزینه انرژی با فیبر نوری چگونه ممکن است؟ برای اینکه پاسخ این سوال را به‌دست بیاورید، چند دقیقه در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

منظور از نورپردازی با فیبر نوری چیست؟

اولین موضوعی که لازم می‌دانیم درمورد آن صحبت کنیم این است که نورپردازی با فیبر نوری دقیقاً چه سبکی است؟ در این روش از رشته‌هایی استفاده می‌شود که نور را از خود عبور می‌دهند. کابل‌های فیبر نوری تزئینی از شیشه یا پلاستیک طراحی شده‌اند و دارای یک هسته مرکزی هستند. در رشته‌های فیبر نوری اصلاً جریان برق وجود ندارد. آنچه شما مشاهده می‌کنید، انعکاس نور است. در واقع نور از هسته مرکزی به روکش تابیده می‌شود و دوباره به سمت داخل رشته‌ها منعکس خواهد شد. همین انعکاس باعث می‌شود رشته‌های فیبر نوری روشن به نظر برسند.

بررسی ویژگی ‌های نورپردازی با فیبر نوری

از زمانی که رشته‌های فیبر نوری برای نورپردازی معرفی شدند تا به امروز، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و اغلب افراد که در حوزه طراحی دکوراسیون داخلی کار می‌کنند، حتماً نورپردازی فیبر نوری را مورد استفاده قرار خواهد داد. چند ویژگی مهم نورپردازی با فیبر نوری که باعث افزایش کاربرد این سبک نورپردازی شده‌اند عبارتند از:

  • ایمنی بسیار بالا

در قسمت قبل برای شما توضیح دادیم که در داخل رشته‌های فیبر نوری، اصلاً جریان برق وجود ندارد. این موضوع به معنای ایمنی نورپردازی با فیبر نوری است. حتی برای محیط‌هایی همانند استخر، سونا، جکوزی یا برای نورپردازی آبنما، می‌توانید از رشته‌های فیبر نوری استفاده کنید و اصلا نگران برق گرفتگی نباشید.

  • انعطاف پذیری رشته‌های فیبر نوری

تفاوتی ندارد شما رشته‌های فیبر نوری پلاستیکی را استفاده می‌کنید یا می‌خواهید به سراغ رشته‌های فیبر نوری شیشه‌ای بروید؛ در هر دو صورت این رشته‌ها منعطف هستند و هر طرحی که شما مدنظر داشته باشید به راحتی قابل اجرا خواهد بود. البته اگر شما رشته‌های فیبر نوری از جنس پلاستیک را استفاده کنید، به دلیل اینکه انعطاف‌پذیری پلاستیک بسیار بالاتر است، پس دست شما برای اجرای هر طرحی جهت نورپردازی، بازتر خواهد بود.

  • نصب و تعمیرات آسان

هم نصب رشته‌ها و هم تعمیرات آن بسیار راحت است و اصلاً دردسر زیادی را برای شما به همراه نخواهد داشت. به همین دلیل است که به وفور از رشته‌های فیبر نوری برای طراحی سقف کهکشانی استفاده می‌شود.

  • مصرف انرژی پایین

یکی از مهمترین ویژگی ‌های نورپردازی با رشته‌های فیبر نوری که میزان استفاده از این سبک نورپردازی به خصوص در ساختمان‌های بزرگ، مجتمع‌های اداری و تجاری را افزایش داده است، کاهش مصرف انرژی می‌باشد. این یک گام مثبت در نورپردازی به حساب می‌آید چون همانگونه که در ابتدای مطلب توضیح دادیم، مصرف انرژی در چند سال اخیر و خطر از دست رفتن منابع انرژی، یک معضل اصلی برای نسل آینده به حساب می‌آید.


بیشتر بخوانید: مزایا و معایب استفاده از روشنایی فیبر نوری


کاربرد فیبر نوری در کاهش هزینه برق

کاهش مصرف انرژی با نورپردازی فیبر نوری

اما حتماً این سوال برای شما به وجود آمده است که چرا نورپردازی با فیبر نوری نسبت به روش‌های دیگر، میزان مصرف انرژی کمتری دارد:

  •       اساس نورپردازی در رشته‌های فیبر نوری، استفاده از منابع نوری ال ای دی یا لامپ‌های متال هالید است. میزان مصرف انرژی این منابع، نسبت به منابع نوری رشته‌ای یا فلورسنت، بسیار کمتر است.
  •       از طرف دیگر در رشته‌های فیبر نوری، شما انعکاس نور را مشاهده می‌کنید. در واقع نور با کمک فیبرها انتقال پیدا می‌کند. پس میزان اتلاف نور به شدت پایین می‌آید.

پس شما با نورپردازی فیبر نوری، با یک تیر دو نشان زده‌اید. هم میزان مصرف انرژی را کاهش داده‌اید و هم از تمامی انرژی برای روشنایی استفاده کرده‌اید و هیچ گونه پرتی یا پراکندگی نور وجود ندارد.

کاربردهای نورپردازی با فیبر نوری جهت کاهش هزینه‌ های انرژی

اکنون که با مزایای نورپردازی با فیبر نوری و چگونگی کاهش مصرف انرژی در این سبک نورپردازی آشنا شدید، بد نیست نگاهی به کاربردهای نورپردازی با فیبر نوری نیز داشته باشیم:

  •       شما برای نورپردازی معماری می‌توانید از رشته‌های فیبر نوری استفاده کنید. در واقع می‌توانید برای طراحی دیوارها، سقف، پله‌ها و حتی کف ساختمان، رشته‌های فیبر نوری را براساس طراحی و نقشه مدنظر خود نصب کنید و جذابیت بصری فضا را چندین برابر افزایش دهید.
  •       همچنین می‌توانید از رشته‌های فیبر نوری به‌عنوان نورپردازی منظره استفاده کنید. در واقع در باغ‌ها، رستوران‌ها، پارک‌ها، در مکان‌های تفریحی، در لابلای درختان و هر سازه‌ای می‌توانید رشته‌های فیبر نوری را نصب نمایید.
  •       رشته‌های فیبر نوری برای طراحی و ایجاد جذابیت بصری در مجسمه‌ها، تاسیسات هنری و نمایشگاه‌های تعاملی، واقعاً کاربرد بسیار زیادی دارند و یک جذابیت بصری فوق‌العاده زیبایی را ایجاد می‌کنند.

کلام آخر

در این مطلب متوجه شدید که نورپردازی با فیبر نوری، گام موثر برای کاهش مصرف انرژی شناخته شده است. از طرف دیگر بررسی ویژگی ‌های این سبک نورپردازی نشان می‌دهد که شما با استفاده از فیبر نوری، یک طراحی فوق‌العاده را برای فضا ایجاد خواهید کرد. با مراجعه به سایت مجموعه تیدا لایت می‌توانید رشته‌های فیبر نوری را با گارانتی خریداری کنید. حتی برای طراحی نورپردازی با فیبر نوری می‌توانید کار را به مهندسین مجموعه تیدا لایت بسپارید.